Mancarica de mazare si ciuperci raw vegan

Mancarica de mazare si ciuperci raw vegan

Mancarica de mazare si ciuperci TSS

Timp de preparare: 30 minute (plus 2-3 ore de pregatire)

Grad de dificultate: mediu

Stiai ca despre ciuperci se spune ca sunt ‘carnea vegetarianului’? Si unde mai pui ca ele ajuta la combaterea oboselii si stresului, asa ca astazi am preparat o mancarica de mazare cu sos si ciuperci (inspirata de aici: http://retetedebucatarievegana.blogspot.ro/). Nici nu pot sa-ti descriu ce gust divin are!

Ingrediente:

  • 300 grame mazare cruda (sau decongelata)
  • 150 grame de caju hidratat cateva ore in prealabil,
  • 250 grame de ciuperci
  • cateva fire de ceapa verde
  • jumatate de legatura marar
  • o lingura de fulgi de drojdie inactiva
  • doua linguri ulei de masline
  • sare de Himalaya si piper dupa gust

Mod de preparare:

  1. Spala mazarea, pune-o intr-un bol si acoper-o cu apa proaspata in care ai pus o lingura de sare.
  2. Curata ciupercile, spala-le si pune-le la marinat intr-un alt bol cu uleiul de masline, sare si piper dupa gust. Lasa mazarea si ciupercile la marinat asa cum am descris mai sus 2-3 ore.
  3. Proceseaza in robotul cu lama in S nucile de caju cu o lingura de fulgi de drojdie inactiva, sare, piper si apa (adauga cate putin) pana capata consistenta unei crème.
  4. Adauga in robot mararul si ceapa verde si mai proceseaza 1 minut sau pana verdeturile sunt facute bucatele de 2-3 mm.
  5. Apoi scurge mazarea de apa, clateste-o, adauga ciupercile si sosul si amesteca bine. Mancarica e gata!  Pofta buna!  🙂

Daca ti-a placut reteta  da-i share sa beneficieze de ea si prietenii tai. Mai multe retete delicioase si sanatoase gasesti in Cartea de retete de post si hrana vie Tanar si Sanatos pe care o poti comanda AICI.

Save

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.