Mancarica de mazare si ciuperci raw vegan
Timp de preparare: 30 minute (plus 2-3 ore de pregatire)
Grad de dificultate: mediu
Stiai ca despre ciuperci se spune ca sunt ‘carnea vegetarianului’? Si unde mai pui ca ele ajuta la combaterea oboselii si stresului, asa ca astazi am preparat o mancarica de mazare cu sos si ciuperci (inspirata de aici: http://
Ingrediente:
- 300 grame mazare cruda (sau decongelata)
- 150 grame de caju hidratat cateva ore in prealabil,
- 250 grame de ciuperci
- cateva fire de ceapa verde
- jumatate de legatura marar
- o lingura de fulgi de drojdie inactiva
- doua linguri ulei de masline
- sare de Himalaya si piper dupa gust
Mod de preparare:
- Spala mazarea, pune-o intr-un bol si acoper-o cu apa proaspata in care ai pus o lingura de sare.
- Curata ciupercile, spala-le si pune-le la marinat intr-un alt bol cu uleiul de masline, sare si piper dupa gust. Lasa mazarea si ciupercile la marinat asa cum am descris mai sus 2-3 ore.
- Proceseaza in robotul cu lama in S nucile de caju cu o lingura de fulgi de drojdie inactiva, sare, piper si apa (adauga cate putin) pana capata consistenta unei crème.
- Adauga in robot mararul si ceapa verde si mai proceseaza 1 minut sau pana verdeturile sunt facute bucatele de 2-3 mm.
- Apoi scurge mazarea de apa, clateste-o, adauga ciupercile si sosul si amesteca bine. Mancarica e gata! Pofta buna! 🙂
Daca ti-a placut reteta da-i share sa beneficieze de ea si prietenii tai. Mai multe retete delicioase si sanatoase gasesti in Cartea de retete de post si hrana vie Tanar si Sanatos pe care o poti comanda AICI.