Quinoa cu sos de avocado si spirulina
Timp de preparare: 30 minute
Grad de dificultate: mic
Astazi iti propun o mancarica delicioasa din superalimente. Vedeta este quinoa, o planta asimilata cerealelor, care iti va oferi proteine mai folositoare decat cele din carne si multe minerale, inclusiv calciu. In plus quinoa iti va ajuta rinichii si iti va intari oasele. Este ideal sa o consumi in perioada friguroasa a anului deoarece iti va incalzi organismul.
Castravetele echilibreaza quinoa cu un gust racoritor si hidrateaza datorita continutului mare de apa.
Avocado contine 14 minerale, lecitina (care hraneste creierul si reduce grasimea din organism) si este o sursa excelenta de acizi grasi esentiali.
Iar pentru un aport si mai mare de nutrienti am adaugat si o portie de spirulina. Aceasta va ajuta la oxigenarea celulelor, la cresterea nivelului de energie, la curatarea si purificarea sangelui.
Ingrediente (pentru doua portii):
- 1 cana quinoa
- 1 castravete Fabio curatat de coaja
- 2 avocado moi
- o legatura de ceapa verde
- 1/2 lingurita spirulina
- 4 linguri apa pura
- sare de Himalaya dupa gust.
Mod de preparare:
- Hidrateaza boabele de quinoa 6-8 ore si spala-le bine in mai multe ape
- Pune la fiert o cana cu apa si un varf de cutit sare de Himalaya
- Cand apa da in clocot adauga boabele de quinoa si lasa-le sa fiarba la foc mic 20 de minute
- Pune apa, pulpa fructului de avocado, 2 fire de ceapa verde, 1/4 lingurita sare de Himalaya si spirulina in blender si proceseaza-le pana devin cremoase
- Taie castravetele in cubulete si restul de ceapa in felii subtiri
- Amesteca cubuletele de castravete si ceapa cu quinoa si serveste cu sosul de avocado!
Pofta buna!
Daca ti-a placut articolul si reteta da-i share pe Facebook sa beneficieze de ea si prietenii tai. Mai multe retete delicioase si sanatoase gasesti in Cartea de retete de post si hrana vie Tanar si Sanatos pe care o poti comanda AICI.