Salata de iarna cu andive si castraveti murati
Timp de preparare: 15 minute
Grad de dificultate: mic
Afara ninge si e frig, asa ca eu propun sa ne delectam cu o salata satioasa, numa’ buna pentru o seara friguroasa de iarna 🙂 In plus castravetii in saramura din acesta salata vor contribui la imbunatatirea sanatatii florei tale intestinale iar andivele iti vor vitaminiza si remineraliza organismul cu multitudinea de vitamine si minerale pe care o contin (vitaminele A, K, B1, B3, B5, B6, folate, mangan, potasiu, calciu, fier, magneziu, cupru si zinc)*.
Ingrediente:
- 2 andive mari (sau 5-6 mici)
- 3-4 castraveti murati in saramura
- 1 avocado bine copt
- 2-4 linguri tahini (dupa gust)
- sare de Himalaya dupa gust
Mod de preparare:
- Spala andivele si dupa ce s-au surs de apa taie-le pe latime in felii de 4-5 mm. Pune-le in bolul pentru salata
- Taie castravetii in bucati mici (ca pentru ciorba) si pune-i in bol peste andive
- Taie avocado in jumatate pe latime, scoate samburele si apoi taie-l in cubulete
- Cu ajutorul unei linguri desprinde cuburile de avocado de coaja si pune-le peste andive si catraveti. Amesteca bine cu o lingura cuburile de avocado, andivele si bucatile de castravete
- Toarna sosul tahini peste salata si serveste-o imediat
Pofta buna! 🙂
* Sursa: http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2445/2
Daca ti-a placut reteta da-i share pe Facebook sa beneficieze de ea si prietenii tai. Mai multe retete delicioase si sanatoase gasesti in Cartea de retete de post si hrana vie Tanar si Sanatos pe care o poti comanda AICI.